Súgó

Gyakran ismételt kérdések

Információ

Általános információk

Mi a projekt célja?
A projekt célja, hogy elősegítse a gyermekek biztonságos közlekedését és a gyermekbalesetek számának csökkenését azáltal, hogy ingyenes közlekedésbiztonsági e-learning tananyagokat biztosít a köznevelési intézmények tanulóinak, illetve módszertani útmutatóval kiegészítve az ott dolgozó pedagógusok számára.

Kiknek szól a program?
A program az általános iskolák 1–8. évfolyamosait, valamint a középiskolák 9–12. évfolyamainak tanulóit célozza meg. Szól emellett a közoktatási intézmények pedagógusainak is, akik a gyalogos, kerékpáros és segédmotoros kerékpáros közlekedési és közlekedésbiztonsági ismeretek átadásához szükséges útmutatókhoz juthatnak hozzá a képzés keretein belül.

Hogyan vehetek részt a programban?
A programban való részvételhez nincsen más dolgod, mint honlapunkon regisztrálni. A belépést követően azonnal megkezdheted az évfolyamodnak megfelelő közlekedésbiztonsági képzés, illetve pedagógus módszertani képzés elvégzését.

Meddig tart a program?
A program keretében 2025. december 7-ig lehet a kurzusokra regisztrálni. A tananyagok – a már regisztrált felhasználók részére – 2026. január 7-ig lesznek elérhetőek.

Regisztráció

Hol tudok regisztrálni?
A regisztrációt a nyitóoldalon (www.tanuloknak.hu) a korosztályodnak megfelelő Regisztráció/Bejelentkezés gombra kattintva lehet kezdeményezni, ezután a Regisztráció lehetőséget kell választani.

Miért adjak meg e-mail-címet?
Ez lesz a belépési azonosítód, ezen keresztül tudod megerősíteni a regisztrációdat, ami feltétele a rendszer használatának. Amennyiben a későbbiekben elfelejted a jelszavad, ennek segítségével tudsz jelszót cserélni.

Miért nem fogadja el a rendszer az e-mail-címemet?
A kézbesíthetetlen e-mailek kiemelkedően magas aránya miatt sajnos az alábbi szolgáltatóknak nem tudunk levelet küldeni:

  • ...@gmail.hu
  • ...@citromail.hu
  • ...@hotmail.hu
  • ...@mailinator.com

Ebben az esetben, kérünk, hogy próbálj egy másik e-mail címmel regisztrálni!

Miért van szükség az ellenőrző kód (Captcha) megadására?
Felhasználóink biztonsága érdekében ennek segítségével tudjuk megakadályozni a rosszindulatú szoftverek támadási próbálkozásait. Ha a karaktersor nem olvasható, a kép melletti Frissítés gombbal többször is kérhetsz újat.

A regisztrációkor megadott e-mail-cím már létezik.
Ha a regisztrációs oldal tetején olyan hibaüzenet jelenik meg, hogy a megadott e-mail-cím már létezik, akkor az adott e-mail-címet már regisztrálták. Ha az e-mail-cím a tiéd, akkor a Belépés oldalon be tudsz lépni a rendszerbe, illetve amennyiben szükséges, ugyanitt tudsz jelszócserét kezdeményezni.

Mit jelent az e-mail-cím megerősítése, és miért szükséges?
Mivel a kedvezményre jogosító kódjaink személyre szólóak, az e-mail-cím megerősítésével győződünk meg arról, hogy a megadott e-mail-címnek valóban te vagy a tulajdonosa. Regisztrációkor egy egyedi linket küldünk az e-mail-címedre. Erre a linkre kattintva az e-mail-címed megerősítésre kerül, csak ezután tudsz belépni a rendszerünkbe.

Nem érkezett meg az e-mail-címet megerősítő e-mail.
Ha a beérkező levelek között nem található a megerősítő e-mail, ellenőrizd, hogy nem került-e a levélszemét (spam) mappába. Ha ott sem találod, kérünk, várj türelemmel, elképzelhető, hogy a levél kézbesítése akár több órát is igénybe vesz.

E-mail-címet megerősítő e-mailt kaptam, pedig nem regisztráltam.
Ez akkor fordulhat elő, ha valaki az te e-mail-címeddel regisztrált. Hagyd, figyelmen kívül az e-mailt, a nem megerősített regisztrációkat 24 óra elteltével töröljük.

Bejelentkezés

Hol és hogyan tudok bejelentkezni?
Ha már regisztráltál, a korosztályodnak megfelelő Regisztráció/Bejelentkezés gombra kattintva jutsz el a Bejelentkezés oldalra. (Pedagógusok esetén a megfelelő tananyagcsoport Regisztráció/Bejelentkezés gombra kell kattintani.) Itt a regisztrációkor megadott e-mail-címet és jelszót kell megadni.

„Hibás bejelentkezési adatok!" hibaüzenet
Ha ez az üzenet jelenik meg a Bejelentkezés oldalon, akkor előfordulhat, hogy az e-mail-címet elgépelted, nincs regisztrálva vagy megerősítve a rendszerben, nem ez a jelszó tartozik az adott e-mail-címhez, vagy elgépelted a jelszót.

Elfelejtettem a felhasználónevem.
A felhasználóneved a levelezéshez használt e-mail-címed. Ha több e-mail-címmel is rendelkezel, keresd meg, hogy melyik postafiókba kaptál az alkalmazástól értesítést.

Elfelejtettem a jelszavam.
Jelszócserét a Bejelentkezés alatt található Elfelejtett jelszó hivatkozásra kattintva kezdeményezhetsz. Ezután a rendszer egy e-mailt küld ki, az ebben található linkre kattintva megnyílik egy oldal, ahol új jelszót tudsz megadni. Amennyiben nem érkezik meg a jelszócserét engedélyező e-mail, győződj meg arról, hogy helyes e-mail-címet adtál-e meg, illetve nem került-e a levél a levélszemét (spam) mappába.

Azt hiszem, valaki más használja a fiókomat.
Ha úgy gondolod, hogy valaki más használja a fiókod, és még hozzáférsz a felhasználói fiókodhoz, jelentkezz be a felhasználóneved és jelszavad segítségével, és változtasd meg a jelszavad. Ha már nem férsz hozzá a fiókhoz, mert megváltoztatták a jelszavad, e-mail-címed megadásával kérj új jelszót az Elfelejtett jelszó-ra kattintva. Az új jelszó létrehozásához egy egyedi linket küldünk, amelyet megnyitva új jelszót adhatsz meg. Ezzel már be tudsz jelentkezni az oldalon.

Tananyag lejátszása

Technikai feltételek

Az oldal megnyitásához, a tananyagok lejátszásához szükséges minimális technikai feltételekről az alábbi oldalon olvashat.

Hogyan kell elindítani, használni a tananyagot?
A tananyag indításához be kell lépni az adott kurzusba a kurzuskártyára való kattintással, majd ott a Tartalmak fülön a Tananyag indítása gombra kell kattintani. A használattal kapcsolatos tudnivalók a tananyag második oldalán találhatóak.

Mit jelent az, hogy egy kurzus Ajánlott?
Az ajánlott kurzusok közül bármelyikbe beiratkozhatsz, és el is végezheted őket.

Mit jelent az, hogy egy kurzus Aktuális?
Az Aktuális kurzusok között vannak a kurzusok, amelyekbe már beiratkoztál. Egy kurzus addig marad aktív, amíg a kurzus határideje le nem zárul.

Nem látom, nem jelenik meg a tananyagablakban a teljes tananyagfelület, a bal oldala hiányzik.
Valószínűleg „nyitva” van a tananyag tartalomjegyzéke. A tananyag címe mellett a bal felső sarokban található „Tartalom” ikonra kattintva tudsz bezárni.

Nem megfelelő méretben jelenik meg a tananyag, egyes részei nem láthatók.
Ellenőrizd, hogy milyen nagyítási beállításokkal (zoom) használod a böngészőt. A támogatott nagyítási beállítás: 100%.

Nem sikerült a tananyag betöltése.
Ellenőrizd, hogy az eszköz, amelyen tanulni szeretnél, megfelel-e a feljebb felsorolt minimális feltételeknek. Ha megfelel, és mégsem töltődött be a tananyag, frissítsd a böngészőlapot. Ha a frissítés ellenére sem töltődik be a tananyag, jelentsd a hibát a kapcsolat@tanuloknak.hu címen.

A tananyag futása során töltő képernyő jelent meg, ami hosszú idő után sem tűnik el.
Átmeneti hálózati probléma miatt nem sikerült a következő tananyagrész betöltése. Zárd be a böngészőablakokat, majd ismét bejelentkezve folytasd ott, ahol abbahagytad.

Nem sikerült a megoldanom tesztet.
Amennyiben a teszt eredménytelen, bármennyiszer újra megoldhatod. A rendszer elmenti, ha teszt eredménye egyszer már sikeres, a sikeres teszteredmény tárolódik, azonban a későbbi gyakorlásra továbbra is lehetőséged van.

A teszt újraindításakor nem ugyanazok a kérdések jelennek meg.
A tesztrendszer egy nagyobb kérdésbankból választja ki véletlenszerűen és a korosztálytól függően a 10 vagy 15 kérdést. Ez az oka annak, hogy a tesztek újraindításakor nem ugyanazokat a kérdéseket kapod.

Mikor teljesített egy tananyag?
A tananyag a záróteszt sikeres kitöltése esetén válik teljesítetté. A záróteszt sikeres teljesítési feltételei a teszt nyitóoldalán olvashatóak.

Meg tudom-e tekinteni, hol tartok a tananyag teljesítésében?
A tananyag teljesítettsége látható a képzéseket listázó felületen, az adott képzésen belül is vagy a tananyag tartalomjegyzékében. A tartalomjegyzék a tananyag elindítását követően a bal felső sarokban a tananyag címe melletti „Tartalom” ikonra kattintva tekinthető meg. Minden teljesített oldal mellett pipa található.

Információ