Tananyagok

A közlekedésbiztonsági képzések e-learning-rendszerű képzés formájában valósulnak meg. Ez azt jelenti, hogy az oktatás számítógépen történik, és csupán internetkapcsolatra és böngészőprogramra van szükség a tananyagok megnyitásához.

A tanulás ezzel a módszerrel rendkívül rugalmassá válik: tanulhatsz az iskolában vagy otthonról, ráadásul úgy osztod be az idődet, ahogyan te szeretnéd. Kilépés, majd ismételt belépés után ugyanonnan folytathatod a tanulást, ahol korábban abbahagytad. A képzés elvégzését követően a rendszer automatikusan kiállítja, elküldi és letölthetővé teszi a névre szóló, a tananyag elvégzését igazoló oklevelet.

Az elektronikus tananyagok sajátossága, hogy általuk a megszokottól eltérő módon, szórakoztató formában, játékos feladatokkal és életszerű példák bemutatásával zajlik az oktatás. Reméljük, hogy a hasznos ismeretek megszerzése közben jól fogod érezni magad, és kellemes emlékként tekintesz majd vissza a tanulásra.

Az alábbiakban röviden bemutatjuk, milyen képzések érhetők el a tanuloknak.hu oldalon keresztül, amelyeket a gyakorlatban ki is próbálhatsz. Bejelentkezés után a korosztályodnak megfelelő kurzusok közül választhatsz.

9. évfolyam

A közlekedés bonyolult: zökkenőmentes működéséhez jól szervezett rendszerre van szükség. Erről a rendszerről, valamint a közlekedés társadalmi hatásairól, életminőségünket befolyásoló jellemzőiről tudhatsz meg fontos tényeket. Emellett alapszintű ismereteket szerezhetsz elsősegélynyújtásból is, hogy ha megtörtént a baj, tudd, mi a teendő. Végezetül eláruljuk, hogyan szerezhetsz „A1” alkategóriás jogosítványt, amellyel motorkerékpárt vezethetsz.

10. évfolyam

Ebben a tananyagban az urbanizáció hatásait ismerheted meg. Olvashatsz az áruszállításról, a logisztikáról és az Európai Unió közlekedéspolitikájáról. Emellett bemutatjuk az elsősegélynyújtás és az életmentés alapjait is, hogy szükség esetén te is képes légy segítséget nyújtani. Végezetül azt is megtudhatod, hogyan szerezhetsz „B” kategóriás jogosítványt, amivel már személyautót is vezethetsz.

11. évfolyam

Mi az a közlekedésbiztonság? Mit tudsz a diszkóbalesetekről? Ebben a tananyagban az alkohol, a drogok és a nikotin káros hatásairól olvashatsz, és megtudhatod, miként tudod elkerülni azt, hogy te is az áldozatukká válj. Bemutatjuk az elsősegélynyújtás és az életmentés alapjait, hogy szükség esetén képes légy segítséget nyújtani. Végezetül megtudhatod, hogyan szerezhetsz „B” kategóriás jogosítványt, amellyel már személyautót is vezethetsz.

12. évfolyam

Ebben a tananyagban az urbanizáció hatásaival, valamint az agglomeráció fogalmával ismerkedhetsz meg bővebben. Olvashatsz az áruszállításról, a logisztikáról, valamint arról, hogy milyen hatással van a környezetünkre a közlekedés. Megtudhatod, mire épül a közlekedés szabályrendszere, melyek az alapvető elvárások a közlekedőkkel szemben, és mi történik, ha nem teszünk eleget ezeknek. Végezetül az is kiderül, hogyan szerezhetsz „B” kategóriás jogosítványt, amely már személyautó vezetésére is feljogosít.

A diszkóbalesetek okait feltáró és azok megelőzését szolgáló digitális tananyag a középiskolák 9-12. évfolyamai számára

Aki részt vesz a közlekedésben, bizonyos szintű kockázatot vállal, amelynek szintje norma- és szabálykövető magatartással minimálisra csökkenthető. A napjainkra fogalommá vált „diszkóbalesetek” megoldást sürgető társadalmi problémát jelentenek. A megoldás kivitelezésén szakemberek csoportjai dolgoznak. Ebben a tananyagban a diszkóbaleseteket kiváltó okokról és a megelőzésről tanulhatsz.

Elsősegély

Elsősegélynyújtási ismereteket biztosító képzési program támogatására szolgáló, elsősegéllyel, életmentéssel kapcsolatos ismeretanyag, korszerű, távoktatási formában. A tananyag felkészít a jogosítvány megszerzéséhez kötelező elsősegélynyújtási vizsgára, elméleti tudást ad ahhoz, hogy a tanuló gyors segítséget nyújthasson a bajbajutottnak, valamint segít a különböző elsősegélynyújtási stresszhelyzetek kezelésében.