Tananyagok

A közlekedésbiztonsági képzések e-learning-rendszerű képzés formájában valósulnak meg. Ez azt jelenti, hogy az oktatás számítógépen történik, és csupán internetkapcsolatra és böngészőprogramra van szükség a tananyagok megnyitásához.

A tanulás ezzel a módszerrel rendkívül rugalmassá válik: tanulhatsz az iskolában vagy otthonról, ráadásul úgy osztod be az idődet, ahogyan te szeretnéd. Kilépés, majd ismételt belépés után ugyanonnan folytathatod a tanulást, ahol korábban abbahagytad. A képzés elvégzését követően a rendszer automatikusan kiállítja, elküldi és letölthetővé teszi a névre szóló, a tananyag elvégzését igazoló oklevelet.

Az elektronikus tananyagok sajátossága, hogy általuk a megszokottól eltérő módon, szórakoztató formában, játékos feladatokkal és életszerű példák bemutatásával zajlik az oktatás. Reméljük, hogy a hasznos ismeretek megszerzése közben jól fogod érezni magad, és kellemes emlékként tekintesz majd vissza a tanulásra.

Az alábbiakban röviden bemutatjuk, milyen képzések érhetők el a tanuloknak.hu oldalon keresztül, amelyeket a gyakorlatban ki is próbálhatsz. Bejelentkezés után a korosztályodnak megfelelő kurzusok közül választhatsz.

1. évfolyam

Elgondolkodtál már azon, miért is nem ütköznek össze a járművek minden kereszteződésben? Vagy ha az utcán közlekedsz, mit kell tenned, hogy ne érjen baleset: észrevegyenek és vigyázzanak rád? Nézd és hallgasd végig ezt a tananyagot, mert fontos ismereteket szerezhetsz a gyalogos közlekedés szabályairól, a veszélyes közlekedési helyzetek elkerüléséről.

2. évfolyam

Gyalog jársz iskolába? Esetleg sokat utazol busszal vagy éppen villamossal? Gyere, és ismerd meg a legfontosabb gyalogos és közösségi közlekedési szabályokat, hogy nagyobb biztonságban légy az utakon! Azt is megtudhatod, hogy mire jó a térkép, és hogy miként tudod megtervezni az utadat úgy, hogy az biztonságos legyen.

3. évfolyam

Ismered a gyalogos közlekedés szabályait? Szoktál metrón, buszon vagy más közösségi közlekedési eszközön utazni? Esetleg van kedved egy kis időutazáshoz, hogy többet tudj meg a szárazföldi közlekedés múltjáról? Tarts velünk, és tudj meg többet ezekről a témákról és a biztonságos közlekedésről!

4. évfolyam

A biztonságos kerékpározáshoz ismerni kell a kerékpározás szabályait. Tudnod kell azt is, hogy milyen kötelező és ajánlott felszerelések szükségesek a biciklidre, hogy szabályosan közlekedj, és biztonságban légy az utakon. A tananyagban megismerkedhetsz ezenkívül a közlekedési eszközök történetével és a jövő közlekedési eszközeivel, amelyek fő célja a környezet védelme, valamint a fokozott biztonság.