Súgó

Ügyfélszolgálat

Kapcsolatfelvétel

Általános információk

Mi a projekt célja?

A projekt célja, hogy elősegítse a gyermekek biztonságos közlekedését és a gyermekbalesetek számának csökkenését azáltal, hogy ingyenes közlekedésbiztonsági e-learning tananyagokat biztosít a köznevelési intézmények tanulóinak, illetve módszertani útmutatóval kiegészítve az ott dolgozó pedagógusok számára.

Kiknek szól a program?

A program az általános iskolák 1-8. évfolyamosait, valamint a középiskolák 9-12. évfolyamainak tanulóit célozza meg. Szól emellett a közoktatási intézmények pedagógusainak is, akik a gyalogos, kerékpáros és segédmotoros kerékpáros közlekedési és közlekedésbiztonsági ismeretek átadásához szükséges útmutatókhoz juthatnak hozzá a képzés keretein belül.

Hogyan vehetek részt a programban?

A programban való részvételhez nincsen más dolgod, mint honlapunkon regisztrálni. A belépést követően azonnal megkezdheted az évfolyamodnak megfelelő közlekedésbiztonsági képzés elvégzését.

Meddig tart a program?

A program 2020. február 15-ig tart.

Regisztráció

Hol tudok regisztrálni?

A regisztrációt a nyitóoldalon (www.tanuloknak.hu) a korosztályodnak megfelelő Regisztráció/Bejelentkezésk gombra kattintva lehet kezdeményezni, ezután a Regisztráció lehetőséget kell választani.

Miért adjak meg e-mail címet?

Ez lesz a belépési azonosítód, ezen keresztül tudod a regisztrációdat megerősíteni, ami feltétele a rendszer használatának. Amennyiben a későbbiekben elfelejted a jelszavad, ennek segítségével tudsz jelszót cserélni.

Miért van szükség az ellenőrző kód (Captcha) megadására?

Felhasználóink biztonsága érdekében ennek a segítségével tudjuk megakadályozni a rosszindulatú szoftverek támadási próbálkozásait. Ha a karaktersor nem olvasható, a kép melletti Frissítés gombbal többször is kérhetsz újat.

A regisztrációkor megadott e-mail cím már létezik.

Ha a regisztrációs oldal tetején olyan hibaüzenet jelenik meg, hogy a megadott e-mail cím már létezik, akkor az adott e-mail címet már regisztrálták. Ha az e-mail cím a tiéd, akkor a Belépés oldalon be tudsz lépni a rendszerbe, illetve amennyiben szükséges, ugyanitt tudsz jelszócserét kezdeményezni.

Mit jelent az e-mail cím megerősítése, és miért szükséges?

Mivel a kedvezményre jogosító kódjaink személyre szólóak, az e-mail cím megerősítésével győződünk meg arról, hogy a megadott e-mail címnek valóban te vagy a tulajdonosa. Regisztrációkor egy egyedi linket küldünk az e-mail címedre. Erre a linkre kattintva az e-mail címed megerősítésre kerül, csak ezután tudsz belépni a rendszerünkbe.

Nem érkezett meg az e-mail címet megerősítő e-mail.

Ha a beérkező levelek között nem található a megerősítő e-mail, ellenőrizd, hogy nem került-e a levélszemét (spam) mappába. Ha ott sem találod, kérünk, várj türelemmel, elképzelhető, hogy a levél kézbesítése akár több órát is igénybe vesz.

E-mail címet megerősítő e-mailt kaptam, pedig nem regisztráltam.

Ez akkor fordulhat elő, ha valaki az te e-mail címeddel regisztrált. Hagyd, figyelmen kívül az e-mailt, a nem megerősített regisztrációkat 24 óra elteltével töröljük.

Bejelentkezés

Hol és hogyan tudok bejelentkezni?

Ha már regisztráltál, a www.tanuloknak.hu korosztályodnak megfelelő Regisztráció/Bejelentkezés gombra kattintva jutsz el a Bejelentkezés oldalra. Itt a regisztrációkor megadott e-mail címet és jelszót kell megadni.

"Hibás bejelentkezési adatok!" hibaüzenet

Ha ez az üzenet jelenik meg a Bejelentkezés oldalon, akkor előfordulhat, hogy az e-mail címet elgépelted, nincs regisztrálva vagy megerősítve a rendszerben, nem ez a jelszó tartozik az adott e-mail címhez, vagy a jelszót elgépelted.

Elfelejtettem a felhasználónevem.

A felhasználóneved a levelezéshez használt e-mail címed. Ha több e-mail címmel is rendelkezel, keresd meg, hogy melyik postafiókba kaptál az alkalmazástól értesítést.

Elfelejtettem a jelszavam.

Jelszócserét a Bejelentkezés alatt található Elfelejtett jelszó hivatkozásra kattintva kezdeményezhetsz. Ezután a rendszer egy e-mailt küld ki, az ebben található linkre kattintva megnyílik egy oldalra, ahol új jelszót tudsz megadni. Amennyiben nem érkezik meg a jelszó cserét engedélyező e-mail, győződj meg arról, hogy helyes e-mail címet adtál-e meg, illetve nem került-e a levél a levélszemét (spam) mappába.

Azt hiszem, valaki más használja a fiókomat.

Ha úgy gondolod, hogy valaki más használja a fiókod, és még hozzáférsz a felhasználói fiókodhoz, jelentkezz be a felhasználóneved és jelszavad segítségével, és változtasd meg a jelszavad. Ha már nem férsz hozzá a fiókhoz, mert megváltoztatták a jelszavad, e-mail címed megadásával kérj új jelszót az Elfelejtett jelszó-ra kattintva. Az új jelszó létrehozásához egy egyedi linket küldünk, amelyet megnyitva új jelszót adhatsz meg, amellyel már be tudsz jelentkezni az oldalon.

Tananyag lejátszása

Technikai feltételek

Az oldal megnyitásához, a tananyagok lejátszásához az alábbi minimális technikai feltételeknek kell teljesülnie:

Asztali számítógép esetén:

  • Hardver: 1 GHz Dual-Core CPU, 2 Gb RAM
  • Kijelző: 13″ (XGA - 1024x768)
  • Böngésző: Internet Explorer 11+ Firefox 28+ Chrome 30+ Safari 6.1+

Mobileszközök esetén:

  • Hardver: 1 GHz Dual-Core CPU, 1 Gb RAM
  • Kijelző: 7″ (XGA - 1024x768)
  • Böngésző: Chrome 30+ Android Browser 4.4+ iOS Safari 7.1+ IE Mobile 11+

Hogyan kell elindítani, használni a tananyagot?

A tananyag indításához be kell lépni az adott kurzusba a Tovább a kurzusra gomb segítségével, majd ott a Tartalmak fülön a Tananyag indítása gombra kell kattintani. A használattal kapcsolatos tudnivalók a tananyag második oldalán találhatóak.

Mit jelent, az hogy egy kurzus Választható?

A választható kurzusok közül bármelyikbe beiratkozhatsz, és el is végezheted őket.

Mit jelent, az hogy egy kurzus Aktív?

Az Aktív kurzusok között vannak a kurzusok, amikbe már beiratkoztál. Egy kurzus addig aktív marad, amíg a kurzus határideje nem zárul le.

Nem látom, nem jelenik meg a tananyagablakban a teljes tananyagfelület, a bal oldala hiányzik.

Valószínűleg „nyitva” van a tananyag tartalomjegyzéke. A tananyag címe mellett a bal felső sarokban található „Tartalom” ikonra kattintva tudsz bezárni.

Nem megfelelő méretben jelenik meg a tananyag, egyes részei nem láthatók.

Ellenőrizd, hogy milyen nagyítási beállításokkal (zoom) használod a böngészőt. A támogatott nagyítási beállítás: 100%.

Nem sikerült a tananyag betöltése.

Ellenőrizze, hogy az eszköz, amin tanulni szeretne, megfelel-e a feljebb felsorolt minimális feltételeknek! Ha igen, és mégsem töltődött be a tananyag, próbálkozzon meg a böngészőlap frissítésével! Ha a frissítés ellenére sem töltődik be a tananyag, jelentse be a hibát a kapcsolat@tanuloknak.hu címre.

A tananyag futása során töltő képernyő jelent meg, ami hosszú idő után sem tűnik el.

Átmeneti hálózati probléma miatt nem sikerült a következő tananyagrész betöltése. Zárd be a böngészőablakokat, majd ismét bejelentkezve folytasd ott, ahol abbahagytad.

Nem sikerült a tesztet megoldanom.

Amennyiben a teszt eredménytelen, bármennyiszer újra megoldhatod. A rendszer elmenti, ha teszt eredménye egyszer már sikeres, a sikeres teszteredmény tárolódik, azonban a későbbi gyakorlásra továbbra is lehetőséged van.

A teszt újraindításakor nem ugyanazok a kérdések jelennek meg.

A tesztrendszer egy nagyobb kérdésbankból választja ki véletlenszerűen és a korosztálytól függően a 10 vagy 15 kérdést. Ez az oka annak, hogy a tesztek újraindításakor nem ugyanazokat a kérdéseket kapod.

Mikor teljesített egy tananyag?

A tananyag a záróteszt sikeres kitöltése esetén válik teljesítetté. A záróteszt sikeres teljesítési feltételei a teszt nyitóoldalán olvashatóak.

Hogyan tekinthető meg egy adott tananyag teljesítettsége?

A tananyag teljesítettsége látható a képzéseket listázó felületen, az adott képzésen belül is vagy a tananyag tartalomjegyzékében. A tartalomjegyzék a tananyag elindítását követően a bal felső sarokban a tananyag címe melletti „Tartalom” ikonra kattintva tekinthető meg. Minden teljesített oldal mellett pipa található.